曼谷新商場The Market 開業 冷氣版Chatuchak市集

曼谷又有新商場開幕!The Market 就開係大家非常熟悉既 Big C 超市附近,Central World對面,由BTS Chitlom站行過去只係需要10分鐘。

樓高6層的商場主打一站式年輕人市場,由本地品牌設計的店鋪、潮流服裝、手工藝品、化妝品等都有,仲有餐廳、美食中心等等。香港人熟悉既甜品店After you,曼谷唐人街超級受歡迎的Lhong Tou Café都有。

當中以二樓Chatuchak Products的區域最為熱鬧的,引入超過100家來自JJ Market小店的特色商品,Sense、Patanit、Metaste’、LALUV的泰國品牌都在商場開設旗艦店,等你可以涼住冷氣都買到特色手信。

 

如果你行到累,記得去埋底層的Let’s Relax 按摩先好走啦!

The Market Bangkok
地址:Ratchadamri Rd, 10400 Bangkok,Thailand
營業時間:10am – 10pm
官方FB:The Market Bangkok
交通方式:乘搭地鐵至Chit Lom Station, 步行約10分鐘即可抵達。

圖片來源:the market facebook

Leave a Reply: