Uber唔止可以Call私家車?6個另類城市探索方法

Uber 相信大家在香港就坐得多,但原來去旅行在唔同國家仲有好多獨特既地道交通工具可以試,坐直升機絕對唔係James Bond 既專利黎架!

1. UberCHOPPER
坐直升機旅行不再只是James Bond的專利,坐UberCHOPPER 可以在高空飽覽杜拜景色。設有12、15和25分鐘選擇,最少都可以睇到杜拜哈利法塔,最著名的地標Burj Al Arab,杜拜海岸線,然後返回亞特蘭蒂斯棕櫚島。
詳情:https://ubr.to/2RxvQab

2. UberTRIP
去旅行當然想玩到盡,在首爾又想瘋狂Shopping又想行景點?時間唔夠用?想節省更多時間既話可以用UberTRIP搵專人接你去多個景點,時限為5至12小時不等。

詳情:https://bit.ly/2GGJilr

3. JUMP Scooter
在 北美大部份城市你都可以租借JUMP Scooter繞過最繁忙滯塞既道路。不過要留意不可以在人行道上使用,只可以在單車徑中使用。因屬於電動類,所以必須年滿18歲和擁有有效的美國駕駛執照,並遵守所有交通和其他法律。
詳情:https://ubr.to/2OzViLS

4. JUMP Bike
電動單車,可以北美大部份城市租用之外,亦可以在柏林、布魯塞爾、里斯本、倫敦、巴黎租用。
以倫敦收費計算:1英鎊解鎖,5分鐘免費,然後每分鐘0.12英鎊。
詳情:https://bit.ly/2YyuMXe

5. UberTUK, Uber Auto, uberMOTO
在印度、斯里蘭卡和孟加拉,好多時候都擔心坐上的交通工具唔知安唔安全、司機議價或者會有溝通上的困難。現時透過Uber App,就可以坐上電單車、嘟嘟車出發去目的地,方便好多。
詳情:https://ubr.to/2VUTQat

6.Uber Wine
好杯中之物既你,去旅行想去酒莊參觀但又礙於要自駕遊而要滴酒不沾實在好痛苦?去到加州Santa Barbara 和 San Luis Obispo,用Uber Wine 就可以無後顧之憂地品嘗美酒佳餚。
詳情:https://ubr.to/2OwGiLm

Leave a Reply: